Het hebben van oordelen is menselijk, maar staat maar al te vaak een open gesprek in de weg. Dat gesprek heeft juist in het werk van de vertrouwenspersoon een sleutelpositie. Hierdoor wordt voor de melder op grootte gesteld wat hem of haar is overkomen. In het gesprek wordt verder verkend wat de mogelijkheden zijn om hier al dan niet vervolg aan te geven. Wanneer het oordeel daarbuiten kan blijven, wordt voor de melder nieuwe ruimte geschapen om daarin een passende weg te vinden. In deze training wordt daarom aandacht besteed aan oordelen om vervolgens te ontdekken welke voordelen het biedt om de oordelen uit de communicatie weg te laten.
De training ‘Oordeelloze communicatie voor Vertrouwenspersonen’ legt primair de focus op ‘verdieping’ voor de professioneel functionerende vertrouwenspersoon, die zich verder wil ontwikkelen. De toegevoegde waarde van deze training zien we met name op het taakgebied ‘opvang en begeleiding’. Kijkend naar de competenties gaat het hier om de communicatieve elementen die genoemd worden. De meerwaarde hier is om jou te laten werken met de mogelijkheden die oordeelloze communicatie biedt.
Het hebben van oordelen is menselijk, maar staat maar al te vaak een open gesprek in de weg. Dat gesprek heeft juist in het werk van de vertrouwenspersoon een sleutelpositie. Hierdoor wordt voor de melder op grootte gesteld wat hem of haar is overkomen. In het gesprek wordt verder verkend wat de mogelijkheden zijn om hier al dan niet vervolg aan te geven.
Wanneer het oordeel daarbuiten kan blijven, wordt voor de melder nieuwe ruimte geschapen om daarin een passende weg te vinden. In deze training wordt daarom aandacht besteed aan het gesprek en oordelen om vervolgens te ontdekken welke voordelen het biedt om de oordelen uit de communicatie weg te laten. De voordelen hiervan zijn legio en komen direct in het werk van de vertrouwenspersoon ten goede. Hierna wordt gekeken hoe oordeelloze communicatie in het werk gesteld kan worden en hoe dit kan worden toegepast.
De training is gericht op bewustzijn en het ontwikkelen van het eigen repertoire, waarmee de professional een bijdrage levert aan een kwalitatief goed gesprek en aan de eigen professionele ontwikkeling.
De BNS training ‘Oordeelloze communicatie voor vertrouwenspersonen’ is ontworpen voor ervaren vertrouwenspersonen die proactief hun professionele groei willen bevorderen en openstaan voor het leren van elkaar. Deze training is geschikt voor vertrouwenspersonen die willen voldoen aan de certificeringseisen van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV).
Deelnemers van deze bijeenkomst zijn ervaren gecertificeerde vertrouwenspersonen. De training is op hbo-niveau. De training gaat van start met minimaal 5 deelnemers. Het maximale aantal deelnemers voor deze training is 12.
Wil je samen met je collega’s de training ‘Oordeelloze communicatie voor Vertrouwenspersonen’ volgen? Het is ook mogelijk om deze training incompany te organiseren. Neem contact met ons op voor meer informatie.
De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur. De totale studiebelasting voor deze training is 8 uur (6 contacturen & 2 uur voorbereidingstijd).
De kosten voor de eendaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.
De training ‘Oordeelloze Communicatie voor Vertrouwenspersonen’ is geaccrediteerd voor Bij en Nascholing (BNS). Dit betekent dat jij als gecertificeerd vertrouwenspersoon 8 BNS uren voor deze training kan aanvragen voor het behouden van je LVV-certificering.
Na afronding van deze training ontvang je een certificaat (100% aanwezigheidseis) van Expertisecentrum Vertrouwenspersoon. Met dit certificaat kan jij je uren indienen bij LVV.
€ 499,00