Als vertrouwenspersoon is het cruciaal om je vaardigheden op niveau te houden. Intervisie is een professionele vorm van collegiale kennisontwikkeling waarbij vertrouwenspersonen onderling ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Voor jou als vertrouwenspersoon is intervisie een geschikt middel om je deskundigheid te vergroten en de kwaliteit van je werk te verbeteren.
Een intervisiegroep biedt een veilige omgeving waarin je kunt groeien en kennis kunt delen. Tijdens intervisie bespreek je op regelmatige en gestructureerde wijze jouw eigen professionele uitdagingen. Deze kunnen variëren van juridische vraagstukken tot jouw eigen beroepshouding als vertrouwenspersoon. Zelfzorg en het bewaken van de balans tussen werk en privé kunnen ook onderwerpen van gesprek zijn.
Reflectie op je eigen handelen staat centraal binnen intervisie. Het is belangrijk om werkgerelateerde knelpunten te analyseren en je oplossend vermogen te activeren en te vergroten.
Intervisietraining is bedoeld voor ervaren vertrouwenspersonen die actief aan de slag willen met hun professionele ontwikkeling en daarvoor zelf verantwoordelijkheid nemen en van elkaar willen leren. Daarnaast is het bedoeld voor vertrouwenspersonen die willen voldoen aan de LVV eisen van behoud van certificering (BNS).
De training is op hbo-niveau.
Wil je samen met jouw collega’s intervisie volgen? Incompany is ook mogelijk. Neem voor meer informatie contact met ons op.
De studiebelasting voor deze training bestaat uit één dagdeel van 3,5 uur.
De kosten voor de intervisietraining bedragen €299,00,- per persoon.
Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Expertisecentrum Vertrouwenspersoon.
Bij een open inschrijving kun je een optie nemen voor deelname aan de opleiding of training waarin je interesse hebt, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Zodra er voldoende belangstelling is voor de desbetreffende opleiding of training, wordt deze ingepland. Daarna is het aan jou om te beslissen of je daadwerkelijk wilt deelnemen op de geplande datum en locatie.
De intervisiegroep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers en vindt plaats van 09.00 tot 12.30 uur.
Een veilige en ondersteunende sfeer is essentieel voor intervisie, waarin deelnemers op hun eigen manier kunnen leren en worden gesteund door andere vertrouwenspersonen. We streven naar gelijkwaardigheid en moedigen openheid aan bij het bespreken van emoties die kunnen spelen wanneer je jezelf als instrument gebruikt om te leren.
Voorafgaand aan de intervisiebijeenkomst is het belangrijk om te reflecteren op de vragen die je bezighouden. Dit omvat jouw rol, wat goed gaat (beste praktijken), wat je wilt leren van de situatie en welke ondersteuning je daarbij nodig hebt. De specifieke voorbereidingsmethoden worden gecommuniceerd via e-mail.
De rol van de intervisiebegeleider is het creëren van een open leerklimaat waarin deelnemers zich kwetsbaar durven op te stellen en elkaar constructief en kritisch ondersteunen. We bieden intervisiemethoden aan die aansluiten bij de leervraag die je inbrengt. Het doel van de intervisiebegeleider is om ervoor te zorgen dat de leersfeer stimulerend en veilig is, zodat iedereen met een positieve ervaring aan de intervisiebijeenkomst deelneemt.
€ 299,00